Geplaatst: | Categorie:

Het is 2023, heel erg tijd voor een update!

"Joehoe" kan je op twee manieren lezen:

  • Joehoe in de zin van "Hoera, het is (gelukkig alweer) 2023"
  • Joehoe in de zin van "Hallo!! Is er iemand? Het is al halverwege 2023 en we horen maar niets"

En het klopt allebei.

En wat is dan die update?

De opzet van de site was om (wat vaker) iets te laten horen van wat er gebeurt of te zien is in Brabant. De leuke dingen, de mooie plekken, de gezellige locaties, het leuke terrasje etc. Kortom, al het positieve dat er te melden is.

Dit met name omdat ik van mening ben dat dit regelmatiger mag gebeuren. Het reguliere nieuws laat (te) frequent zien 'wat er overal mis gaat' of schokkend is, daar is volgens mij méér dan voldoende aandacht voor.

Maar als ik zie wat voor moois we te bieden hebben, op vele vlakken, is dat zeker het delen waard. Veel leuke mensen, veel mooie locaties, er is heel veel wat te vieren en er is veel waar we trots op mogen zijn.

Zo ook het onderstaande, de mooie omgeving van Helenaveen. De Peel die zich, zoals ik vandaag op het bord las, ooit uitstrekte van Weert tot Grave. Dat is toch bijna niet voor te stellen? Inmiddels is het minder uitgestrekt, maar nog steeds erg mooi.

Vandaag heb ik bijgaande film gemaakt. Een heel kleine, maar rustgevende, impressie van de mooie natuur.

Gelukkig was er ook nog water zichtbaar, uiteraard minder dan een aantal weken geleden. Tot mijn blijdschap was de begroeiing nog redelijk in orde. Dat geldt ook voor de aanwezige vogels, de waterjuffers en de libelles. Er waren er meer dan we de afgelopen dagen in Someren of Asten zagen

De hei en de droogte

Ik loop al jaren rond hier in de omgeving en heb al vaker gezien dat de vennen voller en leger werden, afhankelijk van het jaargetijde. En ik kon altijd weer blij zijn als de vennen en de sloten 'lekker vol' waren, ondanks dat daar vaak langdurige regen aan vooraf ging. "Goed voor de natuur", zei en dacht ik dan, als ik weer eens samen met de hond door de regen liep.

Nu ervaar ik het tegenovergestelde: de fietspaden zijn stoffig en soms zo droog dat je bijna niet meer kunt fietsen omdat het zo zanderig is. In dat opzicht kijk ik dan ook uit naar de komende dagen waar we, tussen de warme dagen door, even op adem kunnen komen. En dan niet alleen wij, met name de natuur, in lichte mate.

Ik hoop dan ook dat de hei ook weer een extra kleurtint erbij krijgt. Het begint al aardig paars te zien, maar wat extra regen kan het misschien nog wat intensiever maken.

Iets om naar uit te kijken! Ik zal jullie op de hoogte houden.

"Kortom, er is dan nu een toezegging voor meer updates?"

Nee, geen toezegging.
Maar wel de uitgesproken intentie.

Echt waar!

Een impressie

© 2020 Peter Fuhren - email: brabantmail